Ponieważ muszę jeść ryby, nudzi mnie szybko, szukam nowych możliwości.
Ten przepis wydał mi się ciekawy.
Taka kolacja będzie dziś.
Składniki:
500 g łososia atlantyckiego świeżego
marynata :
sok z połowy cytryny
sok z jednego buraka
olej
skórka z cytryny
pieprz
sól
kapary
zielony pieprz
Pokrój łososia w duzą kostkę. Zrób marynatę podaną w składnikach. Zalej nią łososia. Marynowałam całą noc. Ale wystarczy kilka godzin.
Nadziewaj na małe bambusowe szpatułki.
Piecz w 200 stopniach 10 minut.
Świetne, a z daleka wyglądają jak truskawki :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie
przyprawzyciekolorami.blogspot.com
Bardzo nietypowo wyglądający łosoś, ale jakże ciekawy pomysł :))
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyczarowałaś kolor. Bardzo mi się podoba ten łosoś. Wygląda na to, że kolacja będzie bardzo smaczna:)
OdpowiedzUsuńMmm pyszności :)
OdpowiedzUsuńŚwietne, mają przepiękny kolor! Bardzo mi się podoba taki pomysł na rybę :)
OdpowiedzUsuńkuuurde! Ale super ujęte :) bomba! Zachwyciły mnie, meega!
OdpowiedzUsuńZaciekawił mnie czerwony łosoś- teraz już wiem skąd się wziął kolor- świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńa choć nie przepadam za łososiem to na jeden kawałek chętnie bym skusiła:)
Ciekawa odmiana łososia.
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie!
Wspaniała przekąska :) Przepadam za łososiem :)
OdpowiedzUsuńIntrygujący kolor, aż trudno uwierzyć że to ryba
OdpowiedzUsuńSwietnie podkręcony kolor łososiowy, pomysł super smaczny i prosty.
OdpowiedzUsuńŚwietny kolor tych szaszłyków! Pyszny pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
nie dość że łosoś, to jeszcze piękny!
OdpowiedzUsuńznakomita odsłona łososia
OdpowiedzUsuńO taki łosoś to coś nowego, na pewno smakuje wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjnie się prezentują te miniszaszłyki :-)
OdpowiedzUsuńPyszny, żałuje tylko, że mini - dla mnie szaszłyk z łososia powinien być XL :)
OdpowiedzUsuńPyszny, żałuje tylko, że mini - dla mnie szaszłyk z łososia powinien być XL :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na rybę! Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na łososia :D
OdpowiedzUsuńJakie to dobrocie ;-)
OdpowiedzUsuńJaki piękny kolor!
OdpowiedzUsuńfantastyczny pomysł:) wygląda mega apetycznie:)pozdrawiam: www.martawkuchni.blog.pl
OdpowiedzUsuńDoskonały pomysł :)!
OdpowiedzUsuńwspaniała kolorystyka, cudowne wykonanie!
OdpowiedzUsuńBaardzo ciekawy przepis i piękne zdj.:) !!!
OdpowiedzUsuńPiekny :) Bardzo różowy łosoś :)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają! W soku z buraka jeszcze nigdy niczego nie marynowałam.
OdpowiedzUsuńCudo!!! A zdjęcia jakie piękne:-)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł! wyglądają bardzo ciekawie :)
OdpowiedzUsuńTak pięknie wygląda że jadłabym i jadła :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł z burakiem. Nie wpadałbym na to i kolorek świetny przez to :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają intrygująco ;D
OdpowiedzUsuń