Ciasto bezglutenowe, najlepsze jakie jadłam do tej pory .... no dobra bezy są the best!
Ale to ciasto ma COŚ w sobie.
Zainspirowała mnie Gabi z bloga Muffins&Cakes
Ja je trochę zmieniłam, ciasto wyrosło, nie kruszy się i jest wilgotne.
Moje składniki
szklanka mąki ryżowej z brązowego ryżu
szklanka mleka migdałowego
skórka z otartej cytryny
mus jagodowy słoiczek (do nabycia we Fresh Market, swoją drogą rewelacja dla mnie)
pół szklanki otrąb gryczanych i taka sama ilość płatków gryczanych
pół szklanki mielonego lnu
2 jaja
3 łyżki oleju rzepakowego
2 płaskie łyżeczki sody
pół szklanki cukru
na kruszonkę:
Wszystkie składniki wymieszałam razem w misce, przełożyłam do tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej mielonym lnem. Na masę rozłożyłam mus jagodowym i posypałam kukurydzianą kruszonką. Piekłam 55 minut w 190 stopniach C.
ale to pysznie brzmi... ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś ochoty, a ja właśnie babkę piekę ):
OdpowiedzUsuńZ tym jagodowym musem musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuńA jaki kolor ma ładny!
OdpowiedzUsuńPiękne ciasto no i ten kolor!
OdpowiedzUsuńRewelacyjny przepis, ciasto wygląda pysznie :-) zjadłabym kawałek ze smakiem :-) pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńbardzo fajne ciacho:) ten mus jagodowy mnie kusi :)
OdpowiedzUsuńo kurka... wygląda bosko :) z chęcią wpadłabym na kawałeczek ;)
OdpowiedzUsuńMusiało smakować wybornie, aż do mojej kawy teraz przydał się taki kawałeczek :)
OdpowiedzUsuńod jakiegoś czasu eksperymentuje z mąkami :) i tą zapisuję do lisy mąk, które koniecznie muszę kupić :) dobrze jest czasem się zainspirować u innej blogerki :) Fany przepis :)))
OdpowiedzUsuńfajne i zdrowe!
OdpowiedzUsuńjest pysznie !
OdpowiedzUsuńwww.filizanka-smakow.blogspot.com
To ciasto to samo zdrowie, podejrzewam że owoce inne tez by pasowały?
OdpowiedzUsuńDla mnie rewelacja. Tak mnie skusiło, że skradnę Ci ten przepis.... :)
OdpowiedzUsuńŚlinka mi cieknie jak patrzę na to pyszne słodkie ciasto :-D
OdpowiedzUsuńpiękne ciacho i jakie zdjęcia! pyyychhhaaa!
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam ciasta na bazie mąki ryżowej- ciekawy przepis, może sie skusze:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie:)
Bardzo interesujący przepis, ciekawe jak takie ciasto smakuje?
OdpowiedzUsuńświetne ciasto :) zdrowsze od przeciętnych słodkości :)
OdpowiedzUsuńCudowne i do tego jakie zdrowe! :) muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńJest świetne! Z ty musem jagodowym musi smakować rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńBrzmi smakowicie!
OdpowiedzUsuńTyle zdrowia w jednym kawałku...
Wygląda mega apetycznie!
OdpowiedzUsuńKradnę przepis, wygląda pysznie :) Dodatkowo na plus ciasta działa brak glutenu :)
OdpowiedzUsuńAż chce się pożreć to zdjęcie jak patrzy się na takie ciacho :p i to ciemne ciasto - mam słabość do takiego :)
OdpowiedzUsuńwygląda rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje:-)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie, muszę się rozejrzeć za tą ryżową mąką :)
OdpowiedzUsuńMmm ten mus działa na mnie jak magnes!
OdpowiedzUsuńBardzo zdrowe i pysznie wyglądające ciasto! Rewelacja :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Bardzo fajny i inspirujący przepis :D
OdpowiedzUsuńPiękny kolor ma to ciasto. Grzechu warte :)
OdpowiedzUsuńPięknie, pysznie i zdrowo :)!
OdpowiedzUsuńIdealne! Chętnie pokuszę się na przepis :)
OdpowiedzUsuń