Kiedy go robiłam nawet nie przypuszczałam, że może być tak dobry:) Dynia jest pyszna:)
Składniki:
pół średniej dyni małej
jogurt naturalny gęsty/ silk tofu
2 łyżki miodu/ syropu klonowego
płaska łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki kardamonu
gwiazdka anyżu tzn. 1 szczypta mielonego
sok z połowy pomarańcza i otarta z niej skórka.
Przygotowanie:
musi być wyborne, spróbuję ;];];]
OdpowiedzUsuńSpadłaś mi z nieba! Z dyni zawsze robię krem z dużą ilością imbiru, tak nam smakuje, że nie potrafię się powstrzymać i wykorzystać ją w inny sposób. Twój deser wygląda i brzmi tak zachęcająco, że tym razem w końcu uda mi się uciec z błednego (dyniowego) koła ;)
OdpowiedzUsuńJa nie przepadam za dynią:( Ale postanowiłam tej jesieni się do niej przekonać:) Może takim deserem:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńAle ładne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńDesery z dynią to gwarancja dobrego smaku :) Twoja wariacja pięknie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńAleż ładnie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńJutro wyprobuje;)
OdpowiedzUsuńjestem ciekawa jak będzie CI smakowało:)
UsuńMuszę przyznać ze zaskoczył mnie ten deser ;)) naprawdę pyszny ;))) bardzo nam smakowal . Dziękuję za przepis.
UsuńBardzo się cieszę, ze wypróbowałaś:) i jeszcze smakował, jestem w 7 niebie:)
UsuńWszystko, co dyniowe jest pyszne<3
OdpowiedzUsuńmniam!
OdpowiedzUsuńAle deser!
OdpowiedzUsuńdeseru z dynią jeszcze nie jadłam... ciekawe :)
OdpowiedzUsuńRewelacja, coś dla mnie! :)
OdpowiedzUsuńapetycznie wygląda Twój deser
OdpowiedzUsuńA ja myślałam, że to pure z mango ;) A jak z dyni to nawet lepiej...:)
OdpowiedzUsuńPoproszę taki pucharek :) Jak coś jest słodkie i dietetyczne to już dla mnie !
OdpowiedzUsuńśliczny kolor!:) na jesień idealny:)
OdpowiedzUsuńPiękne połączenie, a przy tym na pewno smaczne!
OdpowiedzUsuńPyszny i piękny deser :) ja robiłam jeszcze warstwę z orzechami włoskimi w karmelu :)
OdpowiedzUsuńJak jest dynia biorę w ciemno! Pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuń