Składniki:
szklanka polenty
woda
4-5 łyżek tartego parmezanu
łyżka masła bez laktozy
kilka sztuk prawdziwków lub innych grzybów leśnych
cebula
natka
olej rzepakowy
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
Przygotowanie:
Polentę ugotuj w osolonej wodzie, kiedy zgęstnieje dodaj masło i parmezan. Wymieszaj szybko.
Cebulę potnij w kosteczkę i zeszklij na oleju, wlej odrobinę wody, dodaj ziele i liść laurowy. Kiedy cebulka będzie miękka dodaj pocięte grzyby. Duś do miękkości. Wyłóż danie na talerze i posyp natką.
Śliczne grzybki... Chciałabym spróbować prawdziwków ;)
OdpowiedzUsuńCiekawe danie. Bardzo chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńsuper sposób na grzybki :) przepis zapisuję! :)
OdpowiedzUsuńKuszące danie :) Bardzo lubie polentę!
OdpowiedzUsuńCudowne danie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
Jak byłyśmy małe to chętnie chodziłyśmy na grzyby ale z czasem nasza niechęć do pająków gigantycznie wzrosła xD
OdpowiedzUsuńGenialne w swej prostocie!
OdpowiedzUsuń