czwartek, 19 lipca 2018

Pasta z buraków i migdałów do chleba


Pasta nadaje się na śniadanie, kolację jako dip do warzyw, do smarowania kanapek zamiast masła.

SKŁADNIKI

6 młodych buraków ugotowanych na parze lub upieczonych w piekarniku
100 g uprażonych migdałów bez skórki
olej np. z awokado
ząbek czosnku
kumin 1/2 łyżeczki

* zamiast migdałów możesz dodać sera feta i tymianku zamiast kuminu

sól i pieprz do smaku

** zamiast chleba użyłam wrapów warzywnych Papagrin

PRZYGOTOWANIE:
Buraki i migdały z czosnkiem umieść w malakserze, dolej oliwy i zmiksuj na gładką masę. Przechowuj w lodówce do kilku dni.


3 komentarze:

  1. Piękny ma kolor :) Uwielbiam takie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Migdałów do buraków jeszcze nigdy nie dodawałyśmy :) Pasta musi smakować wybornie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. o tak ,kolor super ! uwielbiam pasty na świeżym pieczywku,pycha

    OdpowiedzUsuń