SKŁADNIKI:
2 czerwone papryki
3 malinowe dojrzałe pomidory
sól do smaku
pieprz do smaku
główka czosnku
cebula
oliwa z oliwek 3 łyżki
limonka
awokado
kolendra
PRZYGOTOWANIE:
2 czerwone papryki
3 malinowe dojrzałe pomidory
sól do smaku
pieprz do smaku
główka czosnku
cebula
oliwa z oliwek 3 łyżki
limonka
awokado
kolendra
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa umyj i przekrój na pół. Polej oliwą i piecz w 200 stopniach około 30 - 45 minut. Przełóż do blendera kielichowego, wciśnij sok z limonki i zmiksuj. Schłódź w lodówce.
Podawaj z kosteczkami awokado, plastrem limonki i kolendrą.
Na upalne dni taki obiad to zbawienie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuń