SKŁADNIKI:
250 g pieczarek brunatnych
250 g boczniaków
2 łyżki oleju
cebula
2 liście laurowe
2 ziela angielskie
sól i pieprz do smaku
2 kiszone ogórki
szklanka bulionu warzywnego
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
kasza gryczana
PRZYGOTOWANIE:
250 g pieczarek brunatnych
250 g boczniaków
2 łyżki oleju
cebula
2 liście laurowe
2 ziela angielskie
sól i pieprz do smaku
2 kiszone ogórki
szklanka bulionu warzywnego
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
kasza gryczana
PRZYGOTOWANIE:
Obrać cebulę, pokroić w piórka. Grzyby pokroić w plasterki. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i zeszklić, potem dodać pieczarki a następnie boczniaki. Poddusić. Wlać wino, odparować. Wlać bulion, przyprawy i dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i przykryć pokrywką. Dusić kilka minut. Na koniec dodać pokrojone w dużą kostkę ogórki kiszone i wymieszać. W międzyczasie ugotować kaszę gryczaną.
Całość posypać natką.
Jak pysznie wygląda,proste składniki a jakie fajne danie :-)
OdpowiedzUsuńSuper połączenie i wygląda pysznie.
OdpowiedzUsuń