SKŁADNIKI:
na jedną porcję
2 garście roszponki
1 jajo
1/2 szklaki zielonego groszku
rzeżucha
ogórek
nasiona łuskane konopi ( są pyszne i zdrowe)
dressing:
2 garście roszponki
1 jajo
1/2 szklaki zielonego groszku
rzeżucha
ogórek
nasiona łuskane konopi ( są pyszne i zdrowe)
dressing:
sok z połowy cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajko, aby wyszło na półtwardo ugotuj wkładając do wrzącej wody i gotuj około 6 minut. Potem włóż pod zimna wodą.
Groszek zblanszuj kilka minut we wrzątku. Odcedź.
Do słoika wlej składniki designu i potrząśnij.
Ułóż składniki sałatki na talerzu i polej dresingiem.
Jajko, aby wyszło na półtwardo ugotuj wkładając do wrzącej wody i gotuj około 6 minut. Potem włóż pod zimna wodą.
Groszek zblanszuj kilka minut we wrzątku. Odcedź.
Do słoika wlej składniki designu i potrząśnij.
Ułóż składniki sałatki na talerzu i polej dresingiem.
Klimaty tak trochę wiosenno-wielkanocne. Potrzeba mi teraz takiej lekkiej kuchni!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie sałatki. Pycha!
OdpowiedzUsuńTo są moje smaki, które teraz królują w moim menu, chyba po prostu idzie wiosna... :)
OdpowiedzUsuń