wtorek, 23 czerwca 2020

Coleslaw z młodej kapusty z dymką i pysznym sosem




Kto lubi chrupać temu posmakuje surówka z młodej kapusty. Z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, miodem, dymką, rodzynkami i pieprzem.

SKŁADNIKI:

1/4 główki młodej kapusty

Sos:

oliwa z oliwek
1 łyżeczka miodu
1 łyżka soku z cytryny
rodzynki
dymka 
sól i pieprz do smaku 

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy resztę składników i mieszamy. 

3 komentarze:

  1. to zdecydowanie moja najbardziej ulubiona surówka!

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie wypróbuję przepis :D
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiamy a Ty Kochana zawsze tak pięknie podajesz, że nie sposób się oprzeć :-)

    OdpowiedzUsuń