Przygotowane przepisy są łatwe i smaczne. To przepisy na zupy, obiady, ciasteczka, gofry, frytki, muffinki, soki czy koktajle.
Autorka opisuje 23 gatunki warzyw, które mają wyjątkowo prozdrowotne właściwości. Wyjaśnia ile warzyw powinniśmy jeść w ciągu każdego dnia. I że ziemniaki oraz batatów nie zalicza się to pięciu porcji warzyw spożywanych w ciągu dnia. Bo choć są warzywami to zawierają węglowodany, które są w kaszach, mąkach i makaronach.
Uwielbiam rzeżuchę i od niej pierwszej zaczęłam czytanie książki. Znam jej właściwości, często hoduję w domu na parapecie.
Przepis z książki na pastę z awokado i rzeżuchą
miękkie awokado
2-3 łyżki serka naturalnego
garść świeżo zerwanej rzeżuchy
ostra papryczka
łyżeczka soku z cytryny
łyżeczka oliwy
pieprz i sól
Awokado przeciąć na pól, wyjąć pestkę. Podzielić owoc na małe części i utrzeć z oliwą, sokiem i serkiem. Doprawić do smaku. Połączyć z rzeżuchą.
Serdecznie dziękuję Wydawnictwu RM za egzemplarz książki.
To dokładnie to, czego potrzebowałam w mojej diecie! Dziękuję za te inspirujące przepisy.
OdpowiedzUsuńhttps://vivomed.pl/