poniedziałek, 7 września 2020

Makaron z pesto ze szpinaku

 

Makaron kukurydziany ze szpinakiem💚 oliwą z oliwek, skórką z cytryny, skropione jej sokiem z pestkami dyni które robią dziś za parmezan.

1/2 opakowania szpinaku baby

2-3 łyżki oliwy z oliwek

ząbek czosnku

sok z cytryny -1 łyżka

skórka z otartej cytryny - do smaku

podprażone pestki dyni utarte w moździerzu 


dowolny makaron 100-120 gram na osobę


Szpinak, czosnek o oliwę przelej do wysokiego naczynia i zblenduj na gładko. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź i dodaj pesto. Wymieszaj ze skórką z cytryny. Utrzyj pestki dyni. Wyłóż makaron na talerz. Posyp pestkami dyni i lekko skrop cytryną. 



1 komentarz: