poniedziałek, 28 marca 2022

Deser z kaszki jaglanej z jabłkiem

Kaszka jaglana Biominki w deserze z jabłkiem.


Składniki:

500 ml napoju roślinnego, kokosowego lub mleka

6 łyżek kaszki jaglanej Biominki

mielona wanilia lub ekstrakt waniliowy ok.1/2 łyżeczki

szczypta soli

jabłko

1/2 łyżeczki kurkumy, cynamonu i kardamonu

posypka: płatki migdałowe, len, słonecznik

melisa


Przygotowanie:

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Na dno rondla wlewamy odrobinę wody, dodajemy jabłko i przyprawy i dusimy do miękkości. Kaszke gotujemy według przepisu na opakowaniuz dodatkiem wanilii i szczypty soli. Ugotowaną kaszkę nakłądamy do słoiczków lub miseczek a na wierzch  wykładamy jabłko, posypujemy posypką i listkami melisy. 

1 komentarz: