czwartek, 18 maja 2023

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

 

Omlet z młodymi ziemniaczkami, szpragami, groszkiem i rukolą.

Dla 2 osób

SKŁADNIKI:

1/2 pęczka zielonych szparagów

5-6 jaj"0"

3 młode ziemniaki

cebula

garść rukoli

oliwa lub olej

sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Ziemiaki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju lub oliwie do miękkości, dodać posiekaną w kostkę cebulę a na koniec kiedy cebula będziem miękka dodać pocięte szparagi. Następnie wbić jaja do miseczki roztrzepać, doprawić solą i pieprzem i zalać masą jajeczną warzywa na patelni. Wrzucić trochę zielonego groszku (opcjonalnie). Smażyć na średnim ogniu a następnie włożyć do piekarnika na 10 minut nagrzanego na 180st. C. Podawać z rukolą lub ulubionymi ziołami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz