czwartek, 22 sierpnia 2024

Cynamonowa komosa z jabłkiem

Dobre śniadanie to gwarancja dobrego samopoczucia. Po takim śniadaniu wiem, że dałam swojemu organizmowi wszystko co najlepsze. Komosę pełną białka, orzechy pełne kwasów omega 3, cynamon działający przeciwzapalnie, miechunkę z dość wysoką zawartością witaminy C.


SKŁADNIKI:

2 porcje

3/4 szklanki białej komosy

duże jabłko np. champion

1 łyżeczka cynamonu

drobno posiekane orzechy włoskie lub pekan

rodzynki jeśli lubisz

suszone owoce miechunki lub świeże kilka

PRZYGOTOWANIE:

Komosę wypłukaj na sicie i przełóż do rondla, dodaj drobno, wlej 1,5 szklanki wody i zacznij gotować. W połowie gotowania dodaj pokrojone w kostkę jabłko. Całość gotuj jakieś 15 minut. Na koniec wspyp cynamon i wymieszaj. Przełóż na miseczki i posyp prażonymi orzechami, rodzynkami i miechunką. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz