sobota, 19 kwietnia 2025

Śledzie matjasy z kiszonym ogórkiem, koprem w occie


Udało mi się kupić prawdziwe śledzie matjasy. Są pyszne, różowe, delikatne. Podałam je z kiszonym ogórkiem, jabłkiem, kaparami, dymką i koprem. Skropiłam je oliwą oraz octem winnym. Doprawiłam mielonym zielem angielskim i pieprzem. Radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych!

Jeśli podoba ci się przepis i chcesz mnie wesprzeć, proszę, kliknij w jedną z reklam na stronie. To nic cię nie kosztuje, a dla mnie to ogromna motywacja do dalszego tworzenia treści.

SKŁADNIKI:

6 płatów matjasów

kiszony ogórek pokrojony w kostkę

1/2 jabłka pokrojonego w kostkę

2 łyżeczki kaparów

dymka trochę

koperek

ziele angielskie

pieprz

oliwa do skropienia

2 łyżeczki octu winnego

1 komentarz: