Udało mi się kupić prawdziwe śledzie matjasy. Są pyszne, różowe, delikatne. Podałam je z kiszonym ogórkiem, jabłkiem, kaparami, dymką i koprem. Skropiłam je oliwą oraz octem winnym. Doprawiłam mielonym zielem angielskim i pieprzem. Radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych!
Jeśli podoba ci się przepis i chcesz mnie wesprzeć, proszę, kliknij w jedną z reklam na stronie. To nic cię nie kosztuje, a dla mnie to ogromna motywacja do dalszego tworzenia treści.
SKŁADNIKI:
6 płatów matjasów
kiszony ogórek pokrojony w kostkę
1/2 jabłka pokrojonego w kostkę
2 łyżeczki kaparów
dymka trochę
koperek
ziele angielskie
pieprz
oliwa do skropienia
2 łyżeczki octu winnego
Uwielbiam śledzie pod każdą postacią.
OdpowiedzUsuń