Jajka z majonezem kimchi i rzeżuchą – proste, a efektowne! Lekko pikantne, kremowe nadzienie świetnie łączy się z wiosenną świeżością rzeżuchy. Idealne na wielkanocne śniadanie lub elegancką przystawkę.
Jeśli podoba ci się przepis i chcesz mnie wesprzeć, proszę, kliknij w jedną z reklam na stronie. To nic cię nie kosztuje, a dla mnie to ogromna motywacja do dalszego tworzenia treści.
SKŁADNIKI:
4 jaja ugotowane twardo
2 łyżki płynu spod kimchi (dałam marchewkowe)
3 łyżki majonezu
szczypta słodkiej papryki
sól
koperek
rzeżucha
sezam np. czarny
PRZYGOTOWANIE:
Jaja przekrój na połówki. Majonez przełóż do miski i dodaj płyn spod kimchi oraz trochę słodkiej papryki. Wymieszaj ze sobą. Nałoż na każdą połówkę jajka po łyżeczce majonezu. Udekoruj sezamem, rzeżuchą i koperkiem.
Ciekawy pomysł 🙂
OdpowiedzUsuń