Kruche anioły. Z mąki razowej.
Najpierw były bez sukienek.
Czekały w kolejce.
Każdy dostał swoją:)
Składniki
500 g mąki razowej
150 g zimnego masła
4 żółtka
3/4 szklanki cukru pudru
1 łyżka śmietany
Zagniatamy ciasto z podanych składników. Schładzamy w lodówce około 30 minut.
Ciasto wałkujemy na 3 mm i wycinamy ciasta.
Pieczemy w 180 stopniach około 10-13 minut.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Robimy lukier plastyczny i dekorujemy.
Moje anioły zapakowałam na prezenty:)
Jakie ładne lukrowe aniołki! Piękna foremka!
OdpowiedzUsuńbajeczne :)
OdpowiedzUsuńJakie one piękne, iście anielskie aniołki :)
OdpowiedzUsuńCzuję święta:) Jest pysznie!! :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJakie śliczne, sukienki piękne mają.
OdpowiedzUsuńŚwietnie się prezentują:) Zwykle na Święta piekę pierniczki, ale w tym roku chyba się skuszę i wypróbuję Twój przepis.
OdpowiedzUsuńArcydzieło! ;))
OdpowiedzUsuńbez sukienek tez pieknie wygladaja:-)
OdpowiedzUsuńSłodkie te Aniołeczki :)
OdpowiedzUsuńz razowej? Wyszły bardzo jaśniutkie, super!
OdpowiedzUsuńA jak cudownie ozdobione.. szkoda ich jeść!
Jestem nimi całkowicie zauroczona :)
Wyglądają jak prawdziwe...w sam raz na choinkę i do filiżanki gorącej kawy:)
OdpowiedzUsuńPiękne Anioły :)
OdpowiedzUsuńCudne aniołki! A i lukier plastyczny się przyda :) Nie poskleja się on? Bo też bym prezenty zrobiła, ale nie wiem czy się nie popsuje po włożeniu kilku ciastek do woreczka.
OdpowiedzUsuńJa pracowałam z gotowym, ale ktoś mi podsunąl pomysł, żeby zrobić samemu i podobno jest lepszy niż ten gotowy.
UsuńPrześliczne aniołki :) Aż za perfekcyjne ;)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Wyglądają bosko :)!
OdpowiedzUsuń