wtorek, 5 czerwca 2012

Popovery amerykańskie śniadanie


Popovers, popovery amerykańskie śniadanie

Mistrzem tego dania jest mój mąż. W soboty budzę się a popovery już stoją na stole z pomarańczową konfiturą. Przepis zobaczyłam w programie Marhy Stewart. Praktycznie zaraz po programie wzięłam składniki i szybko je upiekłam. Bardzo nam smakowały.  Potem w programie Jamiego Olivera zobaczyłam jak wypieka nieco mniejsze yorkshire pudding.
Przygotowanie ich jest bardzo proste. Można jeść na słodko z konfiturą, wypiec z dodatkiem sera żółtego. W Anglii podają yorkshire pudding do sosu.


SKŁADNIKI


na 6 sztuk
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
2 jajka
sól



Przygotowanie:


Wszystkie składniki wymieszać w misce.Wlać do foremek. Piec 40 minut w temperaturze 200° C.

Są wyśmienite, bez tłuszczu. Na lekkie śniadanie.



1.


2.


3. Efekt końcowy 




2 komentarze:

  1. nie, nigdy wczesniej ich nie jadlam! a wygladaja swietnie, lubie takie wypieki :) zapisuje przepis i na pewno pojawia sie ktoregos dnia u mnie! dziekuje!:)

    OdpowiedzUsuń