Deser z jeżynami
Składniki:
1 opakowanie jogurtu z mascarpone
1 opakowanie cukru trzcinowego z wanilią
świeże jeżyny
listki melisy
Na ciasto:
4 jaja
4 łyżki mąki czubate
2 łyżeczki czubate siemienia lnianego
1/2 szklanki cukru
masło do wysmarowania blachy.
Przygotowanie:
nastaw piekarnik na 180 stopni C
1. Ubij białka ze szczyptą soli na sztywno, dodaj partiami cukier, potem żółtka. Teraz dodaj siemię lniane i wymieszaj robotem. Następnie dodaj mąkę i niech składniki się połączą.
2. Wylej masę na papier posmarowany masłem i rozprowadź na całej blasze tak jak do biszkoptu na roladę.
3. Piecz 10 minut w 180 st. C Po upieczeniu przykryj ciasto cienką ściereczką. Po wystygnięciu wykrawaj kółka z ciasta formą cukierniczą. Wyjdzie ok. 24 szt biszkoptów, które można przechowywać w blaszanej puszcze.
Zapraszam do mojej akcji: Jeżyny 2012.
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie :)
Pozdrawiam
Bardzo chętnie:)
UsuńZjadłabym takie<3
OdpowiedzUsuń