Ogniste i rozgrzewające placki ziemniaczane. Ty decydujesz jaką będą miały moc. U mnie było pół papryczki i sporo imbiru. |
Składniki:
3 spore mączyste ziemniaki
papryczka habanero
czerwona cebula
jajko
łyżka mąki
łyżeczka soli
2 cm imbiru
olej do smażenia
Przygotowanie:
Warzywa zetrzyj w malakserze. Jeśli chcesz dodatkowo popracować na biceps możesz użyć ręcznej tarki. Jeśli ziemniaki są wodniste trzeba je odcisnąć. Dodaj mąkę, jajko, sól. Wymieszaj i smaż na średnim ogniu. Odsącz na papierowym ręczniczku.
Placek wygląda smakowicie. Super dobrane składniki. Mniam :)
OdpowiedzUsuńmniam, na jesienne chłody jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńo, ale pyszności.
OdpowiedzUsuńO, podoba mi się ten placek! Zjadłabym kawałek :)
OdpowiedzUsuńWiecie co? fajne są:)
Usuńojej, w sam raz na jesienny chłód! :)
OdpowiedzUsuńoooo, zjadlabym takiego placka!
OdpowiedzUsuńJa też, ja tez bym zjadła !!! Pysznie wgląda ;)
OdpowiedzUsuń