poniedziałek, 14 stycznia 2013

Cykoria z kremem z awokado i łososiem


P
rzekąska z awokado i łososia

SKŁADNIKI:

cykoria czerwona 1 szt.
miękkie awokado
wędzony łosoś 100 g
różowy pieprz do smaku 
śmietanka kremówka 2 łyżki
sok z połówki cytryny
sól do smaku 
1 ząbek czosnku 



PRZYGOTOWANIE:

Przekrój awokado na pół i usuń pestkę. Miąższ wyjmij do naczynia, wlej sok z połówki cytryny i zmiksuj lub drobno posiekaj, dodaj śmietankę i roztarty czosnek, wymieszaj. Dodaj przyprawy: różowy pieprz i sól i wymieszaj. Napełnij listki czerwonej cykorii. Na wierzch połóż paseczek wędzonego łososia. Udekoruj natką i posyp różowym pieprzem. Podawaj z ciabattą.






1 komentarz: