Lubię naszą polską bryndzę. W serowym ujęciu;) Dodałam kilka składników i zrobiłam przepyszną pastę do kanapek albo ziemniaków czy makaronu.
Składniki:
100 g bryndzy
3 suszone pomidory
6 szt zielonych oliwek
natka pietruszki
2 łyżek jogurtu
kilka kropel oliwy z oliwek na wierzch
3 suszone pomidory
6 szt zielonych oliwek
natka pietruszki
2 łyżek jogurtu
kilka kropel oliwy z oliwek na wierzch
Przygotowanie:
Wyjmij bryndzę z opakowania do miski. Pomidory i oliwki posiekaj z natką i dodaj do bryndzy, wlej jogurt i wymieszaj. Dodaj ulubionych ziół.
Lubie bryndzę, mój dziadek mi ją pierwszy raz pokazał jak byłam mała.. ta pasta musi być pyszna.
OdpowiedzUsuńMmm, to musi być dla Ciebie wyjątkowy smak:)
UsuńUwielbiam domowe pasty! Bardzo apetycznie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńzadam głupie pytanie, gdzie można kupić bryndzę...bo ja nie widziałam nigdzie ;(
OdpowiedzUsuńBryndzę można kupić w Carrfourze. Albo w kostce i będziesz mogła ją znaleźć wśród serów. Czasami o niej zapominam tzn. nie widzę jej wśród tych wszystkich serów. A do tej pasty kupiłam też w tym sklepie, jednak odważana na wagę:) Koniecznie spróbuj:)
Usuń