Pierwszy raz próbowałam kaszy jaglanej w deserze. Pyszna. Miałam po nim dobre samopoczucie.
Dla osób, które unikają laktozy - ideał.
SKŁADNIKI:
1 szklanka kaszy jaglanej
garść migdałów lub pół szklanki mleka migdałowego
cukier z prawdziwą wanilią
3 brzoskwinie
odrobina wody
PRZYGOTOWANIE:
Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Wystudź. Do wystudzonej kaszy dodaj migdały namoczone w pół szklankce gorącej wody namocz migdaływ wodzie 2 godziny wcześniej) i cukier waniliowy. Całą zawartość wlej do ugotowanej kaszy i zblenduj na mus.
W rondlu umieść pokrojone brzoskwinie i podlej niewielką ilością wody, aby owoce nie przywarły do dna.
Nie trzeba dodawać żadnej substancji słodzącej.
Przekładaj do szklanek warstwami.
Pyszne na śniadanie, lunch i deser.
Zimne prosto z lodówki smakuje również.
pyszny , zdrowy mus z moimi ulubionymi owocami ;)
OdpowiedzUsuńWitam
OdpowiedzUsuńw imieniu marki Almette chciałbym serdecznie zaprosić do wzięcia udziału w konkursie "Inspirujący Smak Natury". Do wygrania kulinarna podróż do Toskanii! Wystarczy chwila na stworzenie przepisu z użyciem ulubionego serka Almette, a to może Ty poczujesz smak słonecznej Toskanii!
Szczegóły oraz regulamin znajduje się tutaj: https://apps.facebook.com/inspirujacy-smak/
świetny deserek :) chętnie się poczęstuję!
OdpowiedzUsuńTaki deserek to bym z wielką przyjemnością zjadła... prezentuje się wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńJedyna kasza, za którą nie przepadam;)
OdpowiedzUsuńale bym zjadła !!!
OdpowiedzUsuńPi ęknie się prezentuje i na pewno jest smaczny. Nie robiłam jeszcze takiego puddingu. Czas to nadrobić :)
OdpowiedzUsuńależ genialne połączenie! muszę wypróbować w najbliższym czasie <3
OdpowiedzUsuńPycha! I jakie zdrowe :)
OdpowiedzUsuńLubię kaszę jaglaną w takim wydaniu (właściwie to lubię ją w każdej postaci;p ) Z brzoskwiniami jeszcze nie miałam przyjemności jej skosztować, ale czuję, że to bardzo udane połączenie;)
OdpowiedzUsuńMus dla mnie zdrowy z kaszą i owocami. Wiesz co dobre i zdrowe :-) i mleczko migdałowe pycha
OdpowiedzUsuńZdrowo, smacznie, kolorowo:)
OdpowiedzUsuńMmmm... moja rodzinka lubuje się w kaszy jaglanej od dawana i na słodko i na słono ale brzoskwiniowo jeszcze nie było :-)
OdpowiedzUsuńPS: fantastyczny blog! nietuzinkowe przepisy i piękne zdjęcia :-) dodaję oczywiście do ulubionych :-)