Zagnieciony, wywałkowany, wysuszony, pokrojony i .... własny, domowy.
SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki graham
2 jajka
1 łyżeczka soli
woda
PRZYGOTOWANIE:
Zagnieść ciasto. Rozwałkować. Wysuszyć. Pokroić na 1 cm paski. Ugotować w osolonej wodzie.
SKŁADNIKI:
300 g kurek
biała cebula
ząbek czosnku
sól
pieprz
0,5 szklanki wytrawnego białego wina i śmietanki kremówki
1 łyżka masła
koperek
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na maśle, dodaj czosnek i kurki. Smaż. Dolej wino. Odparuj kilka minut. Dodaj sól i pieprz. Duś. Na koniec dodaj śmietankę. Na koniec koperek. Zmieszaj z ugotowanym w tym samym czasie makaronem tagliatelle.
pychotka:)i ten makaron domowej roboty...
OdpowiedzUsuńMmmm takie domowej roboty są najlepsze!
OdpowiedzUsuńTo ja ten talerzyk porywam bo to coś dla mnie, kurki to ja uwielbiam i makaron zdrowy do tego :-)
OdpowiedzUsuńBoskie połączenie!
OdpowiedzUsuńsama zrobiłaś?! No,no,no gratuluję :) wyszedł 1sza klasa, do tego z grahama, mmm:)
OdpowiedzUsuńpyszny obiad:)a z domowym makaronem to już w ogole superancki:D
OdpowiedzUsuńUwielbiam kurki! I ten makaron... robi wrażenie;)
OdpowiedzUsuńDomowej roboty makaron - ekstra! A z kurkami smakuje pewnie cudownie! :)
OdpowiedzUsuńSuper, ze sama zrobilas ciasto! Taki obiad to dopiero rarytas:-)
OdpowiedzUsuńpyszności!
OdpowiedzUsuńPrzepyszne, proste danie i ten domowy makaron...
OdpowiedzUsuńO mamuniu! Kurunie moje ulubione! Smaczny obiad i piękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńwygląda fantastycznie!
OdpowiedzUsuńCudny pomysł! Własne tagiatelle, i to razowe. Powiedz mi, czy znasz jakiś sposób na przechowanie domowego makaronu?
OdpowiedzUsuń:0 dziękuje za miły komentarz. Tak, suszę gościa i chowam do wielkiego szklanego słoja:)
Usuń:) super, muszę przetestować. A ile może tak poleżeć?
UsuńPoproszę porcyjkę! :)
OdpowiedzUsuńMoje kurki w niemalże identycznym zestawie, zniknęły dwa dni temu, było pyszne! Pięknie je zaprezentowałaś :-)
OdpowiedzUsuńKocham kurki!!! Pod każdą postacią. Porywam talerz, bo wygląda smakowicie:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)