niedziela, 4 sierpnia 2013

Fasolka szparagowa w pomidorach na ostro


Dwie fasolki szparagowe: zielona i żółta. Bez zazdrości, która ładniejsza, lepsza. Smaczne obie;)
No, ale bez żartów. Ja zdecydowanie wolę zieloną, ale na targu widzę, ze panie kupują żółtą w ilościach hurtowych. Nie wiem dlaczego?

Składniki:

garść zielonej fasolki
garsć żółtej fasolki szparagowej
ząbek czosnku
pół łyżeczki chilli
puszka pomidorów
sól 
łyżka oliwy
puszka pomidorów

Przygotowanie:

Fasolki ugotuj al dente. Na patelni rozgrzej olej i dodaj chilli, następnie rozgnieciony czosnek i pomidory, sól. Duś ok 20 minut bez przykrycia. Dodaj fasolkę niech sos ją oblepi. Posyp natką pietruszki. 

8 komentarzy:

  1. na ostro... luuuubię :) :**

    OdpowiedzUsuń
  2. Fasolkę w pomidorach bardzo lubię, choć nigdy nie jadłam na ostro - muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kusząca propozycja :) fasolkę uwielbiam i latem zajadam się nią prawie codziennie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja jestem chyba jakaś zacofana bo nigdy jeszcze nie jadłam fasolki w pomidorach. Do nadrobienia wkrótce :D

    OdpowiedzUsuń
  5. ale połączenie! O tym jeszcze nie pomyślałam! A jak ładnie podane, podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jakie to dobre , lubię na ostro i szparagi też. Cudnie podane :-)

    OdpowiedzUsuń