Dwie fasolki szparagowe: zielona i żółta. Bez zazdrości, która ładniejsza, lepsza. Smaczne obie;)
No, ale bez żartów. Ja zdecydowanie wolę zieloną, ale na targu widzę, ze panie kupują żółtą w ilościach hurtowych. Nie wiem dlaczego?
Składniki:
garść zielonej fasolki
garsć żółtej fasolki szparagowej
ząbek czosnku
pół łyżeczki chilli
puszka pomidorów
sól
łyżka oliwy
puszka pomidorów
Przygotowanie:
Fasolki ugotuj al dente. Na patelni rozgrzej olej i dodaj chilli, następnie rozgnieciony czosnek i pomidory, sól. Duś ok 20 minut bez przykrycia. Dodaj fasolkę niech sos ją oblepi. Posyp natką pietruszki.
na ostro... luuuubię :) :**
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie :)!
OdpowiedzUsuńFasolkę w pomidorach bardzo lubię, choć nigdy nie jadłam na ostro - muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńkusząca propozycja :) fasolkę uwielbiam i latem zajadam się nią prawie codziennie :D
OdpowiedzUsuńA ja jestem chyba jakaś zacofana bo nigdy jeszcze nie jadłam fasolki w pomidorach. Do nadrobienia wkrótce :D
OdpowiedzUsuńale połączenie! O tym jeszcze nie pomyślałam! A jak ładnie podane, podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńJakie to dobre , lubię na ostro i szparagi też. Cudnie podane :-)
OdpowiedzUsuńoo to moze byc dobre:)
OdpowiedzUsuń