Bardzo szybka zupa warzywna z dodatkiem kaszy jaglanej.
Jest sycąca a zarazem lekka.
SKŁADNIKI
2 litry bulionu warzywnego
liść laurowy
kilka ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu
korzeń pietruszki
2 marchewki
pół selera korzeniowego
biała część pora
ząbek czosnku
natka
1 szklanka kaszy jaglanej
PRZYGOTOWANIE
Warzywa korzenne odbierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Wrzuć do gotującego się bulionu wraz z przyprawami. Sparz kaszę jaglaną na sitku i dodaj do garnka. Gotuj razem aż kasza będzie miękka 8-10 minut. Dodaj sporo natki. Dopraw czarnym pieprzem. Jeśli masz lubczyk będzie idealnie.
Ja jestem fanatyczką zup. Uważam, że nie ma nic zdrowszego na obiad niż zupa! A taką z kaszą jaglaną to mogłabym pożreć z dokładką!
OdpowiedzUsuńNic tak nie rozgrzewa jak pyszna zupa :)
OdpowiedzUsuńKasza jaglana to ostatnio numer jeden! Samo zdrowie, piekne zdjecia!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zupki, nie dość, że pyszne, to jeszcze jakie zdrowe:-)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo pożywnie, aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuńtaki trochę krupnik-ale jak dla mnie bomba! Jaglana jest cudowna, mogłabym ją jeść i jeść <3
OdpowiedzUsuńDla mnie im konkretniejsza zupa tym lepiej;) Warzyw i jaglanki nigdy dosyć!
OdpowiedzUsuńidealna na jesienne chłody!:)
OdpowiedzUsuńZdrowo i kolorowo - tak lubię :)
OdpowiedzUsuńTak bardzo mi brakuje zup... pyszna!
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia, gratuluję!
OdpowiedzUsuńpyszna i zdrowa :) często dosypuję kaszę do różnych zup :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zdrowe, gorące i "kaszowe" zupy :)
OdpowiedzUsuń