SKŁADNIKI:
250 ml czerwonego octu balsamicznego
1 szklanka cukru żelującego
PRZYGOTOWANIE:
Wypasteryzuj słoiczki. Najlepiej kilka minut w piekarniku nagrzanym na 140 st. C.
Ocet wlej do rondla, kiedy będzie się gotował wsypuj wolno cukier żelujący i energicznie mieszaj trzepaczką kilka minut. Przelej wrzący płyn do słoików mocno zakręć i na 5 minut odwróć. Kiedy ostygną wstaw do lodówki lub w chłodne miejsce.
Podawaj z różnymi gatunkami serów, pasztetami, mięsami, kaczką.
Podawaj z różnymi gatunkami serów, pasztetami, mięsami, kaczką.
A ile tego octu i cukru? Samemu trzeba zdecydować:-)? Musiał być pyszny, lubię takie dodatki do serów:-)
OdpowiedzUsuńhahah, nie zapisałam składników. Już nadrabiam;)
UsuńZ serkiem to musi wybornie smakować. A pomysł z galaretką super ;-)
OdpowiedzUsuńAle rewelacyjny pomysł!!! Ja zwykle ocet czy wino redukowałam... teraz na pewno skorzystam z Twojego przepisu!
OdpowiedzUsuńtakie galaretki do serków i pasztetów to ja lubię :) Ciekawy przepis, warty wypróbowania...
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam takiej galaretki - świetny pomysł! Koniecznie do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
fantastyczny pomysł :) będę musiała spróbować !!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, super przepis. Jutro zabieram się do pracy. Dzięki :)
OdpowiedzUsuńBrzmi wspaniale!:-)
OdpowiedzUsuńLubię sery z takimi dodatkami :). Szczególnie z konfiturą żurawinową albo borówkową, dlatego tym bardziej muszę spróbować czegoś takiego :).
OdpowiedzUsuńIntrygujące, czegoś takiego jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńWow..super pomysł! Nigdy nie miałam okazji próbować takiej galaretki, a Twoja kusi:)
OdpowiedzUsuńBardzo intrygująca!!! Zapisuję do kajecika, bo myślę, że warta zrobienia:)
OdpowiedzUsuńa to mi nowość! ciekawa jestem smaku jej:)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie intrygujący smak, jako dodatek do sera musi fantastycznie smakować, Czy próbowałaś zrobić ją ze zwykłym cukrem?
OdpowiedzUsuńgalaretka z octu-zaskakujące!
OdpowiedzUsuńdo tej pory marynowałam nim mięso, a tu taka nowość! Ciekawe czy by mi smakowało? ;)
Bardzo:) Myślę że często będę robić:)
Usuń