Różnica ogromna w smaku. Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku. Z wody ... lżejsze ale smak wygotowany.
SKŁADNIKI:
wiązka zielonych szparagów
2 łyżki mąki ziemniaczanej
sól
jajo
odrobina wody zimnej gazowanej
pół łyżeczk proszku do pieczenia
olej rzepakowy
PRZYGOTOWANIE:
Szparagi myjemy, przecinamy na pół wzdłuż. Przygotowujemy ciasto, obtaczamy szparagi i krótko smażymy w bardzo dobrze rozgrzanym oleju.
Odsączamy na ręczniczku. Podawać z ulubioną sałatą. U mnie rukola z płatkami migdałowymi i dresingiem.
Pysznie wyglądają te szparagi, zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńZawsze jadłyśmy szparagi gotowane w wodzie i własnie za ten mdły smak za nimi nie przepadamy dlatego szczególnie taka opcja w cieście nam się podoba :)
OdpowiedzUsuńszparagi uwielbiam pod każdą postacią :) suuuuuuper
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym spróbowała:)
OdpowiedzUsuńfajny sposób na smaczne szparagi :)
OdpowiedzUsuńna pewno smaczne:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na szparagi. Takich jeszcze nie jadłam :-)
OdpowiedzUsuńNo jak pysznie :)
OdpowiedzUsuńPomysł rewelacyjny, takich jeszcze nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuńSpróbowałabym z chęcią takiego wydania szparagów :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na szparagi! Chętnie bym takich spróbowała
OdpowiedzUsuńPyszna przystawka na wiosnę :)
OdpowiedzUsuńKocham szparagi! Ten pomysł jest rewelacyjny i muszę go przetestować :)
OdpowiedzUsuńTak przygotowanych szparagów jeszcze nie jadłam, miałaś na nie świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńna takie szparagi zdecydowanie bym się skusiła :)
OdpowiedzUsuńWszędzie szparagowo ;) pyszna propozycja!
OdpowiedzUsuńWszędzie szparagowo ;) pyszna propozycja!
OdpowiedzUsuńNie wpadłam na to ,ale super.
OdpowiedzUsuńWstyd się przyznać, ale nigdy w życiu nie jadłam szparagów :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńNigdy takich nie jadłam :) obawiam się ich kalorycznosci :)
OdpowiedzUsuńFantastyczna podpowiedź - szparagów cieście jeszcze nie jadłam, muszą smakować nieziemsko ! Pozdrawiam - M.
OdpowiedzUsuńtak jeszcze nie przygotowywałam ich, musze spróbować :)
OdpowiedzUsuńTrzeba znaleźć na to sposób ;)
OdpowiedzUsuńTrzeba znaleźć na to sposób ;)
OdpowiedzUsuńFantastycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł i pyszna przystawka.
OdpowiedzUsuńOj pochrupałabym:-)
OdpowiedzUsuń