Botwina króluje teraz na straganach. Pewnie w większości domów gości na stołach. Przygotowałam ją z awokado
Składniki:
pęczek botwinki
młoda marchew
jogurt naturalny
cebula
ząbek czosnku
olej
jaja na twardo
awokado
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
zioła:
koperek i szczypiorek
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj pokrojony czosnek.
Buraki odetnij od naci, obierz i przekrój na cztery części. Marchewkę pokrój w talarki. Do wrzącej wody dodaj przyprawy, zeszkloną cebulę z czosnkiem. Gotuj ok 15 minut. Po tym czasie dodaj posiekane łodygi i liście botwiny. Gotuj kilka chwil aż łodyżki będa miękkie. Dodaj jogurt i wymieszaj. Podawaj z ziołami, jajem na twardo i awokado.
Wspaniale wygląda :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuńPysznie podana!
OdpowiedzUsuńdodatek awokado sprawia, że smakuje nieco egzotyczne.
Awokado pięknie przełamuje czerwień zupki :) Uwielbiam takie wyraziste kolory, aż chce się jeść :)
OdpowiedzUsuńJak apetycznie podana, ciekawe połączenie :) Chętnie bym spróbowała!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis. Jeszcze nie miałam okazji przygotowywać takiego połączenia smaków;)
OdpowiedzUsuńIntrygujący pomysł, przepis wart wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi sie ta zupka, nawet bardzo. Dziś przygotowałam zupę z jarmużu i dodam wg Twojej sugestii awokado zamiast jajka w koszulce.
OdpowiedzUsuńfajny pomysł:)
UsuńNaprawę te kolory tak ślicznie ze sobą kontrastują :D Zjadłybyśmy :)
OdpowiedzUsuńjaak to wygląda! mniaam :)
OdpowiedzUsuńZ awokado? Świetny pomysł! Uwielbiam botwinkę, więc chętnie przygotuję zupkę w takiej wersji :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam się, że z awokado nie próbowałam. Musi być smaczne Chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńbotwinka z awokado? dla mnie nowość, ale jakże kusząca! piękne kolory!
OdpowiedzUsuńzakochałam się w kolorach ten zupki :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie, a dodatek awokado sprawia, że zupa wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńBotwinka i awokado, to musi smakować pysznie;)
OdpowiedzUsuńZUpa z botwinki jest znakomita.A awokado nie miałam okazji próbowac;)
OdpowiedzUsuńNie lubię botwinki, ale kolorystyka zdjęć jest śliczna :)
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł! Fajne zestawienie składników! :)
OdpowiedzUsuń