Sałatka na ciepłoz grillowaną dynią, pieczarkami i suszonymi pomidorami.
Składniki:
opakowanie ciemnych pieczarek
pół dyni piżmowej
5 sztuk suszonych pomidorów
mix sałat
olej lub oliwa
pieprz
ząbek czosnku
sól
Marynata do dyni:
3 łyżki oleju rzepakowego
3 łyżki octu winnego
pół łyżeczki wędzonej lub zwykłej czerwonej papryki
szczypta cynamonu
łyżeczka miodu
PRZYGOTOWANIE:
Dynię pokrój w plastry. Włóż je do wcześniej przygotowanej marynaty na 30 minut.
Pieczarki przetnij na połówki, posyp solą i pieprzem i usmaż na patelni dodając pod koniec smażenia posiekany czosnek.Zgrilluj dynię na patelni lub na grillu.Wyłóż sałaty do misy i rozłóż dynię, pieczarki oraz pocięte w paseczki suszone pomidory.
Smacznie! ;-)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie grillowałam dyni :)
OdpowiedzUsuńWygląda tak pięknie i smakowicie, że nie zasnę teraz spokojnie ;))
OdpowiedzUsuńCudowna opcja <3 Oj zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie skomponowana sałatka - bardzo mi się podoba pomysł :)
OdpowiedzUsuńGrillowana dynia to miazga <3 Ta sałatka musi być przepyszna :)
OdpowiedzUsuńto dopiero musi obłędnie smakować :)
OdpowiedzUsuńGenialna jest ta sałatka!
OdpowiedzUsuńbardzo apetycznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńWspaniała sałatka! Jeszcze nie miałam okazji jeść grillowanej dyni, ale musi być nieziemska:D
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł. W końcu sałatka inna niż wszystkie.
OdpowiedzUsuń