Miód, kakao, orzechy laskowe ( lub inne) odrobina maku i mamy cudownie smaczne kuleczki.
SKŁADNIKI:
150 g orzechów laskowych
2 łyżki miodu
2 łyżki kakao/ karobu
2 łyżki maku
PRZYGOTOWANIE:
Orzechy laskowe uprażyć na patelni. Wystudzić (można pominąć ten etap, wtedy trufle mamy szybciej). Przełóż orzechy do rozdrabniacza, dodaj pozostałe składniki. Z powstałej masy uformować kuleczki i otoczyć w maku. Schłodzić w lodówce.
Kocham takie kuleczki :)
OdpowiedzUsuńPrzypominają nam kuleczki R&H :D Pychotka muszą być :D
OdpowiedzUsuńZapraszamy do nas na prosty i szybki KONKURS z pysznymi nagrodami :)
co własnej roboty to własnej roboty :)
Usuńta makowa posypka wygląda bardzo bardzo kusząco :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie małe domowe smakołyki, z makiem jeszcze nie próbowałam, ale ta posypka bardzo fajnie wygląda, tak tajemniczo :)
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie:)
OdpowiedzUsuńJakie cuda.. Autorski przepis? Z pewnością się skuszę !!
OdpowiedzUsuńPysznie i czarująco wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPiękne trufle! Akurat zorganizowałam akcję miodową z myślą o pszczołach, zapraszam do zaglądania i pozdrawiam serdecznie ;)
OdpowiedzUsuńAnita,
OdpowiedzUsuńTy wiesz, jak kusić!
Bosssssskie!!!!!!!!!
Ale bajeczne. Koniecznie zrobię :)
OdpowiedzUsuńPysznie, pomysłowo i ślicznie. Zjadłabym, oj... tak! I to nie jedną kuleczkę :)
OdpowiedzUsuńAleż perfekcyjne trufle!:)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie to nie jest deser do jedzenia przy ludziach - makowy uśmiech gwarantowany:)
OdpowiedzUsuńWyglądają genialnie!
OdpowiedzUsuńObłędne! Czy zwykły blender sobie poradzi z rozdrobnieniem orzechów?
OdpowiedzUsuńTak, radzi sobie bardzo dobrze. Zrobił nawet krem:)
Usuń