SKŁADNIKI:
ciecierzyca ugotowana 375 g wraz z zalewą
mięciutkie awokado 1 sztuka
kumin 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1/2 sztuki
otarta skórka z połówki cytryny
sól 1 łyżeczka
tahini pasta sezamowa 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1/2 sztuki
otarta skórka z połówki cytryny
sól 1 łyżeczka
tahini pasta sezamowa 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy na aksamit.
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńHummusu w takim wydaniu jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńOch, jak ja uwielbiam hummus. Jaka szkoda, że nie mogę jeść sezamu;(
OdpowiedzUsuńNie lubie awokado, ale może tu bym nie czuła :)
OdpowiedzUsuńI tylko świeże warzywka o tego i jest prawdziwa uczta
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. :)
OdpowiedzUsuńKochamy hummus ale z awokado jeszcze go nie robiłyśmy :D Super propozycja :)
OdpowiedzUsuńhummus mogłabym jeść na okrągło :)
OdpowiedzUsuń