Upiekłam z nimi ciasto.
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
1 puszka ananasa u mnie organiczny Amaizin
4 cm startego na małych oczkach imbiru
4 jaja
1 szklanka mąki kukurydzianej/ ryżowej pełnoziarnistej lub orkiszowej100 ml mleka kokosowego
2 łyżki czubate mąki kokosowej
1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1/2 szklanki ksylitolu/ cukru trzcinowego/ miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki kardamonu
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki mają być w temperaturze pokojowej.
Tortownicę 18 cm wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem np. kokosowym/masłem.
Białka ubić na puch dodawać po jednym żółtku, następnie dodać przesianą mąkę, mąkę kokosową, ksylitol lub wybrany słodzik, starty imbir, esencję waniliową, proszek do pieczenia i cały czas ubijać. Na koniec wlać mleko kokosowe dobrze wymieszane. Przelać ciasto do formy. Na wierzchu ułożyć plastry ananasa. Piec w 180 stopniach 55-60 minut. Sprawdzić patyczkiem. Wystudzone posypać cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.
Wygląda pięknie Twoje ciasto :)
OdpowiedzUsuńpyszne musi być to ciasto
OdpowiedzUsuńPodziwiam to piękne ciasto!
OdpowiedzUsuńI kusi mnie, aby je upiec...
Do ciepłej herbatki idealne ciacho :)
OdpowiedzUsuńfajowe, takie nieprzekombinowane :)
OdpowiedzUsuńWspaniale się zapowiada. Przepis fantastyczny, to i ciasto musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuń