Pieczony naleśnik Dutch Baby zjemy na śniadanie lub jako deser.
SKŁADNIKI
Na jedną sztukę:
1/2 szklanki mąki orkiszowej jasnej
2 jaja
1/2 szklanki mleka bez laktozy
1 łyżka kakao
szczypta cynamonu
2 łyżki cukru kokosowego
2 łyżki śmietanki kokosowej
6 kostek gorzkiej czekolady
orzechy pekan
banan
kilka listków melisy
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę przesiać dodać resztę składników i wymieszać ciasto. Odstawić.
Patelnię wysmarować olejem. Rozgrzać piekarnik na 200 stopni C. Włożyć patelnię i kilka minut pozostawić aby się rozgrzała. Wyjąć i wlać ciasto. Włożyć ponownie patelnię do piekarnika i piec ok 20 minut.
Zagotować śmietankę i zdjąć z ognia, dodać pokruszone kostki czekolady. Wymieszać. Wypieczony naleśnik dekorować owocami i polać sosem czekoladowym. Posypać cukrem pudrem.
Wygląda apetycznie! ;-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na bloga
www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Czekoladowa rozpusta :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis. Apetyczny. Muszę zrobić, bo mnie zainteresowałaś tym naleśnikiem :)
OdpowiedzUsuńCudowny!
OdpowiedzUsuńZjadłabym wszystko...
pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńZjawiskowe zdjęcia. Propozycja czekoladowej rozpusty przesmaczna :)
OdpowiedzUsuńPysznie i pomysłowo:)
OdpowiedzUsuńrewelacyjnie wygląda i z pewnością też tak smakuje
OdpowiedzUsuńObłędne słodkości u Ciebie!
OdpowiedzUsuń