SKŁADNIKI:
szklanka mąki gryczanej
2 łyżki ksylitolu lub miodu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
szczypta soli
1/2 szklanki mleka migdałowego lub kokosowego
1 łyżki oleju rzepakowego
aromat waniliowy lub pomarańczowy
PRZYGOTOWANIE:
Suche składniki przesiewamy do miski następnie wlewamy mleko kokosowe lub migdałowe, olej i mieszamy składniki na jednolitą masę. Jeśli ciasto będzie za gęste dodaj jeszcze około dwóch łyżek mleka migdałowego. Wysmaruj tłuszczem foremki i przelej ciasto łyżką do foremek. Pieczemy w 180 stopniach C. około 15 minut.
Nigdy nie jadłam :) Śliczne!
OdpowiedzUsuńCudowne, piękne, romantyczne!
OdpowiedzUsuńChyba też upiekę...
Pięknie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńIdealne :)
OdpowiedzUsuńcudne maleństwa i do tego zdrowe :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe i zdrowe słodkości!
OdpowiedzUsuńJakie przepiękne masz foremki. Magdalenki piękne.
OdpowiedzUsuńUwielbiamy wszystko co ma smak gryki <3
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł! To niczym odkrycie magdalenek na nowo :D
OdpowiedzUsuń