wtorek, 16 kwietnia 2019

Sałata cezar wegańska z grillowanym tofu

Sałata cezar z grillowanym czosnkowym tofu, grzankami i sosem. 



SKŁADNIKI:

tofu czosnkowe 1 opakowanie
sałata lodowa lub rzymska  1 szt.
kilka kromek np. bagietki  
oliwa z oliwek ok. 30 ml
cytryna  1/2 szt.
 otarta skórka z cytryny do smaku 
kapary  2 łyżeczki
pieprz 

PRZYGOTOWANIE:

Tofu kroimy i grillujemy z dwóch stron na niewielkiej ilości oleju na grillowej patelni. Sałatę myjemy i szatkujemy. Z oliwy, skórki cytryny i z  soku z połówki cytryny, kaparów i pieprzu robimy sos. Polewamy sałatę i tofu. Podajemy z dowolnym pieczywem.


1 komentarz:

  1. Bardzo smakowicie się prezentuje, mój mąż kazał sobie taką przygotować! :)

    OdpowiedzUsuń