Wyglądały bardzo apetycznie. Z super dipem.
Składniki:
wiązka zielonych szparagów*
bułka tarta (u mnie Bezgluten)
parmezan tarty ok. łyżka
jajko
sól
zioła prowansalskie do smaku
Przygotowanie:
Przepis jest łatwy. Po prostu obtaczamy szparagi w roztrzepanym jajku i panierujemy w mieszance bułki tartej, ziół prowansalskich i parmezanu .
Pieczemy w 190 stopniach ok 15minut ( moje po tym czasie były jeszcze twarde i piekłam 30 minut).
* teraz moje spostrzeżenia:
1. wybierzcie trochę grubsze szparagi niż moje
2. następnym razem jednak zblanszuję kilka minut we wrzątku i osuszę na papierowym ręczniku. Potem będę panierować i piec tylko do zrumienienia się panierki.
prosto a smacznie :) ja w tym roku odczarowałam szparagi, bo po wcześniejszych próbach mi nie smakowały, ale teraz już wiem, że były źle przyrządzone :)
OdpowiedzUsuńSmaczna przystawka albo dodatek do obiadu:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńCieszmy się szparagami, bo niedługo się skończą...
Ostatnio się do nich przekonałam:)
OdpowiedzUsuńTak przygotowanych szparagów nigdy nie jadłyśmy ale chętnie byśmy spróbowały :)
OdpowiedzUsuń