dla 2 osób
SKŁADNIKI
opakowanie tofu czosnkowego
olej
300 g zielonej fasolki
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
3/4 szklanki wody
przyprawy:
po łyżeczce: kminku mielonego i kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki cynamonu, ostrej papryki
sól do smaku
limonka
PRZYGOTOWANIE
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
3/4 szklanki wody
przyprawy:
po łyżeczce: kminku mielonego i kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki cynamonu, ostrej papryki
sól do smaku
limonka
PRZYGOTOWANIE
Fasolę ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić. Tofu pokroić w kostkę i zrumienić na złoto. Na patelni podsmażyć przyprawy, dodać czosnek i 2 łyżki oleju, dodać koncentrat chwilę podsmażyć i wlać wodę i sok z połówki limonki. Zagotować sos. Dodać do sosu fasolkę i tofu, wymieszać. Wyłożyć na talerze, skropić resztą limonki. Posypać kolendrą.
ciekawe danie, chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńNa pewno smakuje przepysznie, bo wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńAż wstyd się przyznać,ale nie jadłam nigdy tofu...czas to zmienić :-)
OdpowiedzUsuń