Skałdniki:
2 kostki twarogu po 250 g
1 opakowanie budyniu o smaku waniliowym
ksylitol lub cukier trzcinowy 1/2 szklanki
jabłka 2 szt.
jaja duże 3 szt.
śmietana lub jogurt naturalny 200 ml
sok z cytryny do skropienia jabłek 1 łyżka
1 opakowanie budyniu o smaku waniliowym
ksylitol lub cukier trzcinowy 1/2 szklanki
jabłka 2 szt.
jaja duże 3 szt.
śmietana lub jogurt naturalny 200 ml
sok z cytryny do skropienia jabłek 1 łyżka
Przygotowanie:
Jabłka obrać, pokroić na ósemki, skropić sokiem z cytryny.
Twaróg przełożyć do malaksera i zmiksować, dodać jogurt lub śmietankę, następnie dodawać po jednym jajku do skończenia. Dodać ksylitol lub inny słodzik. Na koniec dodać budyń i zmiksować na gładko. Przelać do formy wyłożonej papierem. Na wierzch ułożyć jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni 60-70 minut w zależności od piekarnika, aż się zrumieni a jabłka będą miękkie.
Jabłka obrać, pokroić na ósemki, skropić sokiem z cytryny.
Twaróg przełożyć do malaksera i zmiksować, dodać jogurt lub śmietankę, następnie dodawać po jednym jajku do skończenia. Dodać ksylitol lub inny słodzik. Na koniec dodać budyń i zmiksować na gładko. Przelać do formy wyłożonej papierem. Na wierzch ułożyć jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni 60-70 minut w zależności od piekarnika, aż się zrumieni a jabłka będą miękkie.
Doskonałe to Twoje ciasto. Uwielbiam serowe!
OdpowiedzUsuń