poniedziałek, 1 czerwca 2020

Budyń jaglano-kokosowy z ciasteczkami na Dzień Dziecka




Dla wszystkich Nas z okazji Dnia Dziecka 
UŚMIECHU


Składniki:

kasza jaglana - 1 szklanka
napój kokosowy lub migdałowy - 500 ml
cukier kokosowy - 2 łyżki
krem z prażonych nerkowców lub migdałów lub krem kokosowy - 1 łyżka
ciasteczka np. Mogli różne kilka
ozdobne serduszka czekoladowe BioVegan kilka
żelki misie owocowe Multifruit (Bio Organic)

Przygotowanie:

Kaszę wypłukać przelać wrzątkiem i ugotować w napoju kokosowym ok. 15 minut. Zamieszać od czasu do czasu. Kiedy kasza będzie mięciutka dodać krem ze smażonych nerkowców lub innych ulubionych orzechów, cukier kokosowy i zmiksować na gładko. Przelać do naczynek. Dekorować według uznania ciasteczkami i serduszkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz