Gofry ciasto:
szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej ( może by owsiana lub gryczana)
1 i 1/3 szklanki mleka migdałowego
szczypta soli
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka cukru kokosowego
1 łyżeczka surowego kakao ( u mnie kruszone) - opcjonalnie
1 łyżka kakao surowego puder
1 łyżka oleju kokosowego lub masła shea (shea butter do kulinariów)
Przygotowanie:
Przesiej mąkę. Z podanych składników zrób gęste ciasto. Być może będzie trzeba więcej napoju. W dobrze rozgrzanej gofrownicy wypiecz gofry.
Gofry możesz podać z jogurtem kokosowym waniliowym, śmietanką kokosową whipping cream, ulubionymi owocami i ziołami.
Chętnie bym zjadła Twoje gofry!
OdpowiedzUsuńW takich chwilach żałuję, że nie mam gofrownicy :)
OdpowiedzUsuńJa to rozumiem. Swoją dostałam wiele lat temu. Zbliżają się święta i Mikołaj ;)
Usuńale pysznie wyglądają
OdpowiedzUsuń