wtorek, 27 grudnia 2022

Tatar z wędzonego łososia i awokado

 

Tatar z wędzonego łososia i awokado 

SKŁADNIKI:

łosoś wędzony - 150 g

awokado dojrzałe - 1 szt.

oliwa - 1 łyżka

kapary - 1 łyżka

sok z cytryny - 1/2 szt.

koperek do smaku

zielony pieprz marynowany do smaku

seler naciowy łodyga z nacią - 1 szt.

Przygotowanie:

Plastry łososia, miękkie awokado  i łodygę selera pokroić w kostkę, skropić sokiem z 1/2 szt. cytryny i z oliwą oraz z kaparami, zielonym i czarnym pieprzem. Zmieszać. Umieścić na talerzu ring (czyli obręcz kulinarną) i ułożyć nadzienie tatara na środku, podawać z  koperkiem, selerem (jego nacią) i odrobiną cytryny.

1 komentarz: