Składniki:
Ciasto:
300 g mąki orkiszowej chlebowej typ 1100
2 łyżki siemienia lnianego
200 ml wody
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka drożdży lub proszku do pieczenia (jeśli chcemy mieć gofry od ręki )
Pasta z pieczonej papryki:
1 opakowanie fety
1 pieczona papryka z zalewy naturalnej
szczypta paptyki mielonej wędzonej
Przygotowanie:
Składniki na ciasto mieszamy w misce. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jeśli wybierasz wersję z proszkiem do pieczenia piecz od razu. Wersja w drożdżami wyrasta przynajmniej godzinę. Wyrośnięte ciasto przelewamy porcjami na rozgrzaną gofrownicę. Piecz 10-15 minut.
Fetę i paprykę zmiksuj na pastę i dopraw wędzona papryką. Nałóż porcję na wypieczonego gofra i dekoruj ulubionymi składnikami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz