Jeśli podoba ci się przepis i chcesz mnie wesprzeć, proszę, kliknij w jedną z reklam na stronie. To nic cię nie kosztuje, a dla mnie to ogromna motywacja do dalszego tworzenia treści.
Składniki:
400 g kurzych lub z kaczki wątróbek
1 cebula
2 ząbki czosnku
50 ml Grand Marnier
70 g masła temperatura pokojowa + 50 g do zalania
50 ml śmietanki bez laktozy (opcjonalnie)
50 g obranych pistacji
1 łyżeczka tymianku
sól i pieprz (dałam czerwony)
olej 1 łyżka
Przygotowanie:
Podsmaż na oleju cebulę, czosnek i wątróbki – krótko, aż będą miękkie, ale nie wysuszone.
Wlej likier i podpal jeśli to możliwe lub po prostu odparuj alkohol gotując chwilę. Przełóż do blendera i zmiksuj z 50 g masła i przyprawami oraz śmietanką.
Dodaj posiekane pistacje i wymieszaj. Przełóż do formy i zalej rozpuszczonym masłem.
Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Pasztet musi smakować obłędnie. Niesamowite dodatki! 🧡👌
OdpowiedzUsuńCoś dla mojego męża. :)
OdpowiedzUsuńten przepis jest cudny wspaniałe jedzenko
OdpowiedzUsuń