czwartek, 11 maja 2017

Pieczony łosoś z makiem

Od dawna chciałam upiec łososia z makiem. Wreszcie udało mi się. Skorupka z maku jest chrupiąca tak jak lubię. Całość bardzo smaczna.


filet z łososia 4 sztuki
mak 2 łyżki
sól i pieprz 1 łyżeczka
rukola 1 opakowanie
awokado 1 sztuka
pomidorki koktajlowe
oliwa z oliwek 3 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki

Łososia umyj, posól i oprósz pieprzem. Wsyp mak na płaski talerz i obtocz w nim rybę. W rozgrzanym piekarniku  do 200 stopni piecz rybę ok 30 minut. Z rukoli, pomidorków i awokado zrób sałatkę. Polej sosem przygotowanym z soku z cytryny i oliwy z oliwek.

7 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawa propozycja na łososia. Świetny pomysł. Apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No to mnie zaskoczyłaś. Łososia z makiem jeszcze nie jadłam :) Ciekawa propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam <3 dla mnie to coś wspaniałego!

    OdpowiedzUsuń
  4. znam to połączenie! jest pyszne:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. oj kusząca ta skorupka i to bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię łososia, a w takiej wersji to dla mnie duża niespodzianka :)

    OdpowiedzUsuń
  7. kooocham mak! uwielbiam jego smak, ale tym połączeniem bardzo mnie zaskoczyłaś :)
    muszę zrobić, no muszę :)

    OdpowiedzUsuń