Temperatura spadła za oknem, podniosłam więc temperaturę moim dań. |
500 g tłuczonych ziemniaków
ćwiartka kapusty włoskiej
1 ząbek czosnku
biała część pora
sól
pieprz
gałązka świeżego rozmarynu
Przygotowanie:
1. Przygotuj z ziemniaków pure. Do gorących ziemniaków wciśnij ząbek czosnku i drobno pokrojony por. Odstaw do wystudzenia.
2. Pokrój bardzo drobno kapustę i ugotuj w osolonej wodzie odcedź i wystudź.
3. Zmieszaj składniki. Dopraw solą i pieprzem oraz drobniutko pokrojonym świeżym rozmarynem.
4. Smaż na małej ilości oleju na złoto.
Podawaj z buraczkami, konfiturą z czerwonej cebuli i lub z jogurtem.
Apetycznie wyglądają. :) Dodatek kapusty mi się podoba - wykorzystam Twój przepis, coś tak czuję. :)
OdpowiedzUsuńPyszne, z tą kapustą rewelacja! będę do Ciebie zaglądać...pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie smaków. Ale pomysł bardzo mi się podoba :))
OdpowiedzUsuń