Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, selerem i marchewką. Dodałam fenkuł bo pasował.
SKŁADNIKI:
pół główki czerwonej kapusty
marchew
pół jabłka
seler bulwa
fenkuł
sos:
szklanka jogurtu
łyżka chrzanu
łyżka majonezu
pieprz świeżo mielony
sok z cytryny i skórka otarta
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa obieramy, szatkujemy w malakserze albo ścieramy na tarce marchew i seler. Kapustę i fenkuł szatkujemy drobno. Przekładamy do miski warzywa. Solimy i wygniatamy reką z niewielką ilością soli i pieprzu. Doprawiamy sosem jogurtowo-chrzanowym.
interesujący sos... ostry chrzan z aksamitnym jogurtem:)
OdpowiedzUsuńSuper zdrowa, na pewno pyszna, chetnie bym jej sprobowala:-)
OdpowiedzUsuńŚwietny post. Miła atmosfera na twoim blogu. Podoba mi się tutaj.
OdpowiedzUsuńZapraszam do odwiedzenia mojego bloga. Nowe zdjęcia.
Jeśli spodobają Ci się moje zdjęcie polub mnie na fan page: https://www.facebook.com/pages/In-another-light/413836138693856
Będę Ci ogromnie wdzięczna.
Życzę miłego dnia. Pozdrawiam. ;)
Bardzo dziękuję. Z chęcią zaglądam do Ciebie:)
Usuń