poniedziałek, 4 marca 2013

Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo- cytrynowym


Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, selerem i marchewką. Dodałam fenkuł bo pasował.

SKŁADNIKI:

pół główki czerwonej  kapusty 
marchew
pół jabłka
seler bulwa
fenkuł

sos:
szklanka jogurtu
łyżka chrzanu
łyżka majonezu
pieprz świeżo mielony
sok z cytryny i skórka otarta 



PRZYGOTOWANIE:

Warzywa obieramy, szatkujemy w malakserze albo ścieramy na tarce marchew i seler. Kapustę i fenkuł szatkujemy drobno. Przekładamy do miski warzywa. Solimy i wygniatamy reką z niewielką ilością soli i pieprzu. Doprawiamy sosem jogurtowo-chrzanowym.


4 komentarze:

  1. interesujący sos... ostry chrzan z aksamitnym jogurtem:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super zdrowa, na pewno pyszna, chetnie bym jej sprobowala:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny post. Miła atmosfera na twoim blogu. Podoba mi się tutaj.
    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga. Nowe zdjęcia.
    Jeśli spodobają Ci się moje zdjęcie polub mnie na fan page: https://www.facebook.com/pages/In-another-light/413836138693856
    Będę Ci ogromnie wdzięczna.

    Życzę miłego dnia. Pozdrawiam. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję. Z chęcią zaglądam do Ciebie:)

      Usuń