Pieczone papryki z serem feta. Użyłam podłużne papryki. Upiekłam je w piekarniku, pokroiłam w długie paski i posypałam rozkruszoną w palcach fetą. Całość polałam oliwą.
SKŁADNIKI:
3 -4 podłużne papryki
pół opakowania prawdziwej fety
kilka łyżek oliwy
świeżo tarty pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Papryki polane oliwą piekłam w folii ok. 50 minut w 190 stopniach C.
Po wyjęciu kiedy lekko ostygły obrałam ze skórki. Pokroiłam w paseczki.
Ułożyłam je na półmisku pokruszyłam fetę i polałam sosem spod papryk i chlustem oliwy. Na wierzch posypałam świeżo tarty pieprz.
Idealna przekąska :))
OdpowiedzUsuńprosto, ale jak efektownie! :)
OdpowiedzUsuńpieczona papryka smakuje fantastycznie, ja ostatnio kremy z niej robię
OdpowiedzUsuńSame kolorki już wywołują burczenie w brzusiu ;)
OdpowiedzUsuńProstota rządzi: ) Uwielbiam takie małe przyjemności: )
OdpowiedzUsuńPiękne! To się nazywa pochwała prostoty!
OdpowiedzUsuńWygląda kusząco!
OdpowiedzUsuńWygląda kusząco!
OdpowiedzUsuńfantastyczne połączenie :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności:-)
OdpowiedzUsuń:) wpraszam sie na obiadek:)
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę takie zrobić! Łatwe i wydaje się pyszne!:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam
.... i rzeczywiście nic więcej nie trzeba :)
OdpowiedzUsuń