Danie lekkostrawne. Pulpety z dorsza z brokułami na parze.
SKŁADNIKI:
400 g filetów dorsza
pęczek szczypiorku
sól
pieprz
1 łyżka sosu sojowego
piana z 2 białek
czubata łyżka mąki ziemniaczanej
PRZYGOTOWANIE:
Rybę umyć, zmielić w malakserze. Wyjąć do miski dodać pocięty drobno szczypiorek, sól, sos sojowy i pieprz. Ubić pianę z 2 białek dodać do masy z mąką ziemniaczaną. Formować zgrabne kuleczki wielkości piłki golfowej. Ułożyć w koszyczku bambusowym nad parą, włożyć różyczki brokuła i parować 10 minut. Podawać z sosem sojowym i ciemnym ryżem.
wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńhttp://rozaliafashion.blogspot.com/2014/01/dalmatynczyk.html
Rzadko jadam takie pulpety, moja babcia kiedyś podobne robiła, może więc i ja spróbuję? :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję:)
UsuńCzasem robię takie pulpety. Miałaś pyszny i zdrowy obiad:))
OdpowiedzUsuńMyślałam, że to brokuł i kalafior, takie jaśniutkie te pulpeciki :P Wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńGdzie zakupiłaś taki koszyczek? Ja go już tyle czasu poszukuje...
Pięknie wyglądają z tymi pulpetami:-)))
OdpowiedzUsuńLekko i pysznie :)!
OdpowiedzUsuńWspaniały i zdrowy obiad! Szkoda, że ciągle nie mam koszyka!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na pyszny obiad :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Z dorsza pulpetów jeszcze nie robiłam. Niestety moja rodzina za rybnymi nie przepada, więc raczej ich unikam, ale chętnie wpadłabym na jednego (ja je lubię)
OdpowiedzUsuń